Kamarai Hírlevél 14. – 2020.03.20.

HÍRLEVÉL

TISZTELT KOLLÉGÁK!

A 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel a területi kamara hatósági ügyben az elektronikus ügyintézésre tér át.

Kérjük a T. Kollégákat, hogy a kapcsolattartásnál a postai ügyintézés helyett az elektronikus kapcsolattartást szíveskedjenek előnyben részesíteni, kérelmeiket, beadványaikat e-papíron benyújtani a www.epapir.gov.hu oldalon.

Fentiekhez nyújt segítséget a MÜK titkárának értesítése.

Megküldjük a MÜK titkár távazonosítással kapcsolatos, összefoglaló tájékoztatóját is, mely nagy segítséget nyújt valamennyiőnknek a távazonosítás során követendő eljárási rendről.

MÜK_Tájékoztató_TávAzonosítás-TávElőttemezés

Dr. Legeza László

elnök

„1. Dr. Bánáti János Elnök Úr 1/2020. (III. 17.) MÜK elnöki határozata alapján a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján a területi ügyvédi kamarai hatósági ügyek intézéséhez ügysegédet, kérelem- és bejelentésmintákat és más hasznos információkat (például díjbeszedési számlaszámokat) tettünk közzé, amelyek itt érhetőek el: https://www.mük.hu/ugyseged. A nyomtatványok a Budapesti Ügyvédi Kamara részére készült és által használt formanyomtatványok felülvizsgálata és átdolgozása alapján készültek. Ezúton is köszönöm a BÜK részéről az eredeti nyomtatványok elkészítésében részt vevők kollégák és ügyintézők, valamint a felülvizsgálatban részt vevő dr. Aszalós Dániel és dr. Nagy Gergő segítségét. Természetesen a formanyomtatványok akkor alkalmazhatóak, ha a területi ügyvédi kamara nem tett közzé ettől eltérő nyomtatványt. Terveink szerint a nyomtatványok körét a jövőben bővíteni fogjuk.

  1. Mivel visszatérő és rendkívül aktuális kérdés a távazonosítás és a távelőttemezés (távellenjegyzés), ráadásul bizonyos kérdésekben az ellenjegyzési tájékoztató már nem teljesen naprakész, ezért közzétettem erről egy tájékoztatót erről a MÜK honlapján: https://www.mük.hu/tavazonositas. A tájékoztatót csatolom is. A legfontosabb üzenet, hogy a távazonosítás olyan ügyfél esetén is lehetséges, akivel még sohasem találkoztunk. Az ellenjegyzési tájékoztató felülvizsgálatát megkezdtük.
  2. A https://www.mük.hu/hirek-aktualitasok címen pedig folyamatosan közzétesszük a veszélyhelyzettel kapcsolatos legfrissebb információkat, döntéseket.

A fentiekkel kapcsolatban bármilyen észrevételt, javaslatot (ideértve a hibák jelzését is) szívesen látunk akár ezen, akár a honlap@muknet.hu email címen.”

A hozzászólások le vannak tiltva.