Hírlevél-2018.02.13.

KAMARAI HÍRLEVÉL

I.

SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉS

Mint arról már korábban tájékoztatást adtunk, 2018. február 16-án 13,30 órától szakmai továbbképzést szerveztünk az e-per rendszer változásairól, az e-papír szolgáltatás igénybevételéről és az elektronikus ügyintézésről. A továbbképzés mind gyakorlati, mind pedig elméleti kérdéseket is taglalni fog. Kérjük a rendezvényen a minél nagyobb létszámú jelenlétet.

Az ügyvédjelöltek részére a részvétel kötelező. Az az ügyvédjelölti képzés része.

A rendezvény helyszíne a gyulai Erkel Művelődési Központ Bánk bán terme (5700 Gyula, Béke sgt. 35.). A továbbképzésen a résztvevőknek írásbeli anyag is kiosztásra kerül.

Tájékoztatjuk a T. Kartársakat, hogy a Békés Megyei Ügyvédi Kamara a tagok érdekében e-ügyintézésre vonatkozó szerződést kötött az Arconsult Kft-vel. A tagokat megillető szolgáltatásokat az alábbiakban részletezzük.
E-ügyintézés: a Békés Megyei Ügyvédi kamara megállapodott az Arconsult-tal
A megállapodás keretében és futamideje alatt a kamara tagjai jogosultak az Arconsult e-ügyintézés helpdeszk szolgáltatására, valamint ingyen használhatják a BLANKETTA programot.
A helpdeszk keretében munkaidőben (9-16 ó) e-mailben (info@arconsult.hu) és telefonon (06-1-225-8810) kérhetnek segítséget az Arconsult-tól.
A helpdeszk szolgáltatás a következő témaköröket érinti: elektronikus aláírás, e-cégeljárás, FMH, JÜB, e-bírósági eljárások, e-papír, IKR rendszer, cégkapu, rendelkezési nyilvántartás.
Mit tud a BLANKETTA program:
A BLANKETTA megkönnyíti az ÁNYK program használatát és többletfunkciókkal egészíti ki azt:
• Az ÁNYK-val beküldött .kr file a “Kicsomagolás” menüből megnyitható és általunk is olvasható.
Ezzel megszűnik az a jogi nonszensz, hogy nem tudjuk saját elküldött beadványunkat elolvasni és szükség esetén bizonyítani, hogy mit küldtünk.
• A VARÁZSLÓ funkció biztosítja, hogy az ÁNYK rendszere és a nyomtatvány sablonok mindig naprakészek legyenek.
• Lehetőség van a formanyomtatványok egyszerű külső aláírása (ha nem AVDH-val ír alá)
• A MENTÉS / VISSZATÖLTÉS funkcióknak köszönhetően a felhasználók nem függenek az adott gép konkrét ÁNYK mappa struktúrájától. Tetszőleges mappába történik a mentés, ami jobb áttekintést és nagyobb adatbiztonságot eredményez.
• Az elkészült nyomtatványok másik gépre is egyszerűen átvihetők.
• Az összes nyomtatvány, sablon és törzsadat biztonsági mentése is lehetséges.
A telepítő letöltési linkje: http://www.arconsult.hu/blanketta/setup/publish.htm
Használati útmutató letöltése: http://www.arconsult.hu/blanketta/sugo.pdf
Oktató videó: http://www.arconsult.hu/blankettavideo
Honlap: http://www.arconsult.hu/blanketta
Javasoljuk a(z) telepítés/első használat előtt a 10 perces oktatóvideó (http://www.arconsult.hu/blankettavideo ) megtekintését!

II.

A Magyar Helsinki Bizottság 2018. február 27-én képzést tart Szegeden „A védőhöz való hozzáférés érvényesülése a gyakorlatban” címmel. A rendezvény ingyenes. Továbbítjuk a hozzánk intézett levelet és a jelentkezési lapot.

Gyula, 2018. február 13.
Dr. Csomós Tamás
Elnök

Felhívás ügyvédképzésre_Szeged_02.27.

A hozzászólások le vannak tiltva.