Hírlevél-2017.11.20.

KAMARAI HÍRLEVÉL

I.

A Kúriai Döntések – Bírósági Határozatok novemberi számában jelent meg a Kúria Polgári Kollégiumának 1/2017. (IX.11.) PK véleménye.

Jelen hírlevél mellékleteként továbbítjuk a Kúria honlapjáról letöltött PK véleményt teljes terjedelemben.

II.

Sokáig vívódtam a következő hír közzétételéről, amely személyemet érinti. Végül a közlés mellett döntöttem…

2017. november 15-én a Deák Ferenc-díj Testület abban a megtiszteltetésben részesített, hogy Deák Ferenc-díjban részesített. A díjakat Dr. Sulyok Tamás az Alkotmánybíróság elnöke, Dr. Darák Péter a Kúria elnöke, Dr. Polt Péter legfőbb ügyész, Dr. Harmathy Attila az MTA Jogtudományi Bizottságának elnöke, Dr. Tóth János a Magyar Közigazgatási Társaság Pest Megyei Tagozatának elnöke, Dr. Bánáti János a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke és Dr. Tóth Ádám a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke adta át.

A díjazottak között szerepel Dr. Lenkovics Barnabás, az AB korábbi elnöke; Dr. Belovics Ervin legfőbb ügyész helyettes; Dr. Vékás Lajos egyetemi tanár, akadémikus; Dr. Kiss Pál címzetes főjegyző és Dr. Mándoki István közjegyző.

Úgy ítélem meg, hogy díjazásommal elsődlegesen nem az én munkámat és jogászi tevékenységemet ismerték el, hanem a Békés Megyei Ügyvédi Kamarának és a kamarai tagoknak a hazai jogéletben betöltött kiemelkedő szerepét.

Gyula, 2017. november 20.
Dr. Csomós Tamás
elnök

1_2017. (IX. 11) PK vélemény

A hozzászólások le vannak tiltva.