Hírlevél-2017.11.09.

KAMARAI HÍRLEVÉL

I.

Korábban már tájékoztatást adtunk arról, hogy a Békés Megyei Ügyvédi Kamara vezetősége erőteljes lépéseket tesz annak érdekében, hogy az új Pp-vel kapcsolatos további továbbképzésre kerüljön sor még ebben az esztendőben.

Nem hivatalos a közlés, de előreláthatólag eredményre vezetnek a Törvényszék elnökével folytatott megbeszélések, és a Magyar Jogász Egylet Békés Megyei Szervezetének bevonásával a Törvényszék dísztermében kerül sor előadások megtartására fenti tárgykörben 2017. november 24-én. A rendezvénnyel összefüggésben természetesen a későbbiekben pontos tájékoztatást fogunk adni. Az időpont csak akkor lesz biztos, ha a hivatalos értesítést is megkapjuk.

A Szegedi Ügyvédi Kamarában tartott előadást 2017. október 6-án Dr. Kósa Zsuzsa kúriai bíró A gyerektartásdíj bizonyítási nehézségei és Bontóper és házassági vagyonjogi kérdések tárgykörben. Az eladó engedélyével mellékelten továbbítjuk a T. Kartársaknak az előadások vázlatát, illetve összefoglalóját.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ezek a vázlatok már az új Pp-vel kapcsolatos jogértelmezési problémákat is felvetnek.

II.

Örömmel tájékoztatjuk a Kollégákat arról, hogy a Szegedi Ügyvédi Kamarában 2017. október 20. napján megtartott Regionális Perbeszédversenyen dr. Szöllősi Bernadett békéscsabai ügyvédjelölt az előkelő harmadik helyezést érte el.

Ezúttal is gratulációnkat fejezzük ki a kiváló teljesítményért.

Gyula, 2017. november 9.

Dr. Csomós Tamás
Elnök

Kósa Zsuzsa Szeged 2017

kosa zsuzsa

A hozzászólások le vannak tiltva.